Foto- en filmgroep

Wie zijn wij?

De foto- en filmgroep van de HVOR bestaat uit Leo Schoonhoven (foto), Bartho Kobus (film) en Piet Hovestad (foto/film). Bartho en Leo, zij vormen de kern van de groep, werken vanuit hun passie voor het foto- en filmvak. Het creatief bezig zijn met hun hobby, biedt de leden van de HVOR prachtige beelden van de verenigingsactiviteiten. En dat niet alleen, Leo zorgt voor de foto van de week op onze website en Bartho regisseerde, vanuit eigen materiaal, een avondvullende film over 75 jaar Slag om de Grebbeberg.

Bartho, Piet en Arie bemannen de filmgroep

Wat doen wij?

Het vastleggen van verenigingsactiviteiten in foto’s en filmbeelden. Dat materiaal wordt opgeslagen in de Beeldbank van de vereniging en is in principe voor iedereen toegankelijk om te gebruiken voor lezingen, presentaties, lustrumvieringen etc. Het is er allemaal en kan uitgewisseld worden.

Het themagewijs vertonen van foto- en filmmateriaal tijdens de bijeenkomsten van de Sociëteit op dinsdagmorgen op de Kuilweg, wat meestal levendige discussies en een schat aan info oplevert.

Het opzetten van een fotoarchief door Leo Schoonhoven.

Het monteren van het filmmateriaal, het omzetten van analoog naar digitaal door Bartho Kobus.

 

Leo Schoonhoven fotograaf

Wie/wat zoeken wij?

In materiële zin zou de aanschaf van een Blue Ray HD speler de kwaliteit van het getoonde materiaal optimaliseren. Opname in HD verdient afspelen in HD.

Is fotograferen of filmen uw hobby? Neem dan contact op met Bartho Kobus kobus17@casema.nl of Leo Schoonhoven leoschoonhoven@casema.nl