Algemene Ledenvergadering en lezing

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
21/03/2023
19:30 - 21:30

Categorieën


Dinsdag 21 maart 2023 om 19.30 uur vindt de jaarlijkse ALGEMENE LEDENVERGADERING (ALV) plaats. De convocatie en de nodige agendastukken worden u uiterlijk 14 dagen tevoren toegezonden.

 

Na de ledenvergadering, om 20.30 uur, spreekt de heer Marcel Creemers emeritus hoogleraar Informatiesystemen aan de VU Amsterdam en programmadirecteur van de modulaire MBA opleidingen van Nyenrode Business Universiteit over de “Raatakkers of Celtic Fields”. Wij kennen de Utrechtse stuwwallen als een natuurgebied. Een Nationaal Park zelfs. Maar dat is het lang niet altijd geweest. Toen de Romeinen aan het begin van onze jaartelling in ons land kwamen en hun grens ten zuiden van de Rijn legden, keken ze naar het noorden uit op een heuvelrug vol velden en akkers. Er hebben honderden boerderijen gestaan en duizenden mensen gewoond en gewerkt. Dat is onlangs vastgesteld met opnamen vanuit vliegtuigen met lidar apparatuur waarmee de structuur van de bodem heel precies kan worden opgemeten. Er zijn bijna duizend nieuwe (potentiële) grafheuvels ontdekt. We hebben oude karrensporen over de heuvelrug gevonden. Maar de meest indrukwekkende vondst is die van de duizenden akkers en velden waar onze voorouders van leefden.

De locatie van de bijeenkomst is de Hal van de Gedachteniskerk, Herenstraat 82 in Rhenen

De toegang is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. In de pauze en na afloop is de HVOR catering aanwezig. Uiteraard zijn belangstellende niet-leden ook van harte welkom!