Gesneuvelde militair in Achterberg heeft een naam!

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12/11/2019
19:30 - 22:00

Locatie
Dorpshuis Achterberg

Categorieën


 

Herkent u de foto nog uit een vorige Dorpskrant van Achterberg of de lezing in het Dorpshuis vorig jaar?

Tot voor kort echter totaal onbekend waar deze foto genomen zou kunnen zijn, de tekst op de achterzijde van de foto ’s is vaak misleidend omdat:

 

De foto is, samen met een serie andere foto’s waar achterop staat vermeld “Wageningen”, door een particulier gekocht op de Duitse Ebay-site. Echter op de achterzijde van deze foto stond in oud Duits: “In Belgiengefallener Hollander” wat betekend “In België gesneuvelde Hollander”. De foto is vermoedelijk op 15 of 16 mei 1940 genomen door een Duitse Militair.

 

Gepensioneerd luitenant-kolonel Michiel Teunisse uit Ermelo (amateur-historicus meidagen 1940) krijgt op enig moment de foto onder ogen, hij wordt nieuwsgierig naar het verhaal achter de foto en gaat op zoek. Het zoekgebied spitste zich, na vele andere plaatsen bezocht te hebben, uiteindelijk op de Nude (het gebied tussen Wageningen en Rhenen) en de wijde omgeving van Achterberg. Er werden vele boerderijen bezocht en bekeken maar geen enkele voldeed aan de schuur en boerderij op de foto. En toen naar Achterberg…..!

 

Hoe dat verder gaat en afloopt komt u 12 november 2019 te horen tijdens de boeiende lezing van Michiel Teunisse, hij zal ons dan meenemen vanaf de start van de zoektocht tot de ontknoping.

Ook de heer Ad Konings, familielid van de gesneuvelde soldaat, zal kort iets vertellen over de gesneuvelde soldaat en zijn familie. Welke droom had de soldaat en hoeveel impact heeft zijn overlijden gehad binnen de familie.

 

Locatie: Dorpshuis Achterberg, Achterbergsestraatweg 184
Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Max. aantal personen: 85, dus vol is vol!
Toegang: gratis