Virtueel Rhenen

Informatie over bijzondere gebouwen in de stad Rhenen

De werkgroep Virtueel Rhenen heeft een aantal specifieke gebouwen in de stad van informatie voorzien. Onder de link krijgt u ze in beeld voorzien van informatie.

Hotspots belangrijke gebouwen in de stad 1006

 
 
 

 

 

 

 

Virtuele opening van de Virtuele Stad Rhenen fase II

 

burgemeester Johan van Deventer op het bordes van het Raadhuis, nu stadsmuseum Rhenen

Woensdag 20 november opende burgemeester Hans van der Pas in het bijzijn van zijn waarde collega burgemeester Johan van Deventer uit 1730 fase II van de Virtuele stad Rhenen. De plechtigheid vond plaats in de Trouwzaal van het Stadsmuseum Rhenen met 30 gasten.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
2 burgemeesters in gesprek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk het filmpje van de virtuele stad
 

 

 

Wandel door de virtuele stad in het Stadsmuseum Rhenen

 

Als je het Stadsmuseum Rhenen bezoekt vind je naast de maquêtte van het Koningshuis dit startscherm met in volle glorie het Koningshuis, de Cuneratoren en op de achtergrond de Rijn. De werkgroep Virtueel Rhenen laat je met veel plezier een virtuele wandeling door de stad  maken. Loop over het bruggetje aan de achterkant van het paleis naar de Koningswei en de Rijn. Neem een kijkje in de Gasthuiskapel en vanaf de molen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Fase 1 van ons project geeft een goede indruk van hoe de stad er zo’n 300 jaar geleden heeft uit gezien. Nog even geduld en dan kun je via de website, met je eigen computer in alle rust zelf rondwandelen. 

 

Wie zijn wij? 

In 2004 ging de werkgroep Virtueel Rhenen van start met enkele enthousiaste leden van de HVOR. Momenteel bestaat de werkgroep uit Ben van Laar, Henny Boor (coördinator), Jaap Klootsema, Pieter Vis, Tom Heger, Jordi en Heather van Os en Peter van Krugten. Naast het verkrijgen van ervaring en vaardigheid in het werken met 3D game software, doen we ook onderzoek naar de historie en het cultureel erfgoed van Rhenen. Een hele klus, vooral omdat de technologie zich razendsnel ontwikkelt.

Wat doen wij?

Wij werken aan de virtuele stad Rhenen. Virtueel betekent dat deze stad niet echt bestaat, alleen op de computer. De bezoeker wandelt via zijn computer door de stad van toen.

We kozen voor de periode 1650-1750, omdat het stratenplan min of meer was afgerond, het zomerpaleis het Koningshuis stond er net (1630) en de Cuneratoren al 150 jaar. Ons project het Koningshuis geeft via een virtuele wandeling door het zomerpaleis en de tuinen, een goede indruk van wat met de computer allemaal mogelijk is om het verleden terug te halen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze website www.stadrhenen.nl. Daar vindt u alle informatie over de virtuele stad en hier kunt u naar het Koningshuis om dat thuis op de pc te verkennen.

Wie zoeken wij?

Als werkgroep zoeken we nog steeds naar ondersteuning door personen met technologische kennis van 3D game design of Unity of Blender.

Contact: Henny W. Boor, hboor21@planet.nl

 

Neem een kijkje in de Cunerakerk omstreeks 1638

Bekijk het filmpje van RTV Utrecht Maarten van Rossem en het paleis van de winterkoning uit de serie Maarten van Rossem vertelt…..

Bekijk het artikel in de Gelderlander en de trailer van de wandeling door de virtuele stad